Hos Johan Christensen & Søn arbejder vi med bæredygtighed hver dag, og vi har arbejdet bæredygtigt, lige siden de første Johan Christensen-huse blev bygget. Hvordan, spørger du måske? Læs mere her.
Mission for bæredygtigt byggeri og renovering
Det er fristende at kaste sig over nemme, hurtige og billige løsninger, når man enten bygger nyt eller renoverer huse, men hos os er det bare ikke godt nok. Vi vil gøre det bedre, og derfor har vi formuleret en mission for vores arbejde som tømrere og snedkere. Hos Johan Christensen & Søn er det vores mission
Hvordan er Johan Christensen & Søn bæredygtige?
Når vi arbejder med byggeri, bliver vi tit spurgt om hele udskiftninger af fx døre, vinduer, facadebeklædning osv., men hvis man vil være bæredygtig i vores branche, er man som os nødt til at tænke på, hvordan man kan bevare og genbruge det, som allerede virker. Det gør vi.
3 konkrete eksempler på bæredygtighed hos Johan Christensen & Søn
Her får du 3 konkrete eksempler på, hvordan vi arbejder bæredygtigt hos Johan Christensen & Søn. Måske kan du blive inspireret til, hvordan du skal renovere din bolig næste gang og have fokus på bæredygtighed.
1. Nye energiruder
Helt konkret prøver vi altid så vidt muligt kun at udskifte ruder til energiruder, hvis resten af vinduet stadig er i god stand. En energirude er en termorude, hvor et eller flere af glassene har fået tilføjet en usynlig metalbelægning. Mellemrummet mellem ruderne er fyldt med argon (et grundstof med atomnummer 18 i det periodiske system forkortet Ar), og det øger isoleringsevnen betydeligt. Når vores kunder skifter til nye energiruder, sparer de penge og ikke mindst ventetid på de helt nye vinduer. På den måde er vi og vores kunder mere bæredygtige, fordi vi genbruger og bevarer vinduesrammerne.
2. Isolering med træfiber
Det giver god mening at efterisolere sit Johan Christensen-hus. Den løsning som mange af vores kunder vælger er at skifte isoleringen ud på loftet. I gamle dage brugte mange Rockwool, men det er svært at finde de gode og miljøvenlige argumenter for at bruge Rockwool i dag, fordi der er kommet meget bedre alternativer, som er ægte bæredygtige. Hos Johan Christensen & Søn isolerer vi med træfiber både som uld, som vi blæser ud på større arealer og med plader, som kan skæres til.
Træfiber er, som navnet antyder, lavet af træ, altså helt tynde og fine tråde af træ lavet 100% af overskudstræ fra de store svenske skove. Træfiberen er tilsat salt, og det betyder, at materialet både kan optage og afgive fugt uden at udvide sig og fx skabe sprækker i fundamenter og mure. Saltet i træfiberen gør desuden, at træfiber som isoleringsmateriale bliver brandhæmmende. Dermed kan træfiber anbefales, hvis du både interesserer dig for bæredygtighed og brandsikkerhed.
3. Gratis overskudstræ til skoler
Når man bygger og renoverer er der helt utroligt meget affald. Det er faktisk en af de største udfordringer, når man er tømrer og snedker. Vi sorterer alt vores affald og genbruger det, vi kan. Fx bygger vi møbler til Johan Christensen-husene af gamle vinduesrammer, og vi forærer de mindre stykker træ, især mahogni, til skoler, som altid kan bruge smukt træ i sløjdlokalerne. På den måde håber vi også, at vi kan være med til udvikle kendskabet til de smukkeste træsorter, der findes samtidig med, at vi inspirerer børn og unge til at arbejde med godt træ i skolen, udvikle ideer og bruge deres kreativitet.
Der var blot 3 eksempler fra vores hverdag i Johan Christensen & Søns tømrer- og snedkerværksted i Søborg. Der er mange flere eksempler, og dem vil vi gerne fortælle dig om, hvis du er interesseret i at bygge bæredygtigt.
Vil du høre, hvordan vi kan hjælpe dig med at bygge og renovere bæredygtigt på dit hus? Så skriv til os i formularen nedenfor. Vi svarer på alle henvendelser og glæder os til at høre fra dig.